Elskovsdrikken på Copenhagen Distillery

Donizetti fortryller på messe

Anmeldt af Pia Fossheim

******

På genåbningens anden aften den 7. maj slog Copenhagen Distillery dørene op for det nystartede operakompagni Operativets opførelse af Donizettis Elskovsdrikken.
Copenhagen Distillery er et eksperimenterende destilleri, som udover at fremstille deres egne spiritusbrands også lægger hus til forskellige events i et pakhus på Amager. Operakompagniet Operativet er startet i 2020 af Freja Friberg Lyme, operainstruktør, med blandt andet forestillinger på DKT’s Takkelloftet bag sig, og af sopranen Signe Sneh Durholm, vinder af OV’s sangerkonkurrence 2012. Operativets formål er at udbrede kendskabet til opera til et nyt publikum ved at eksperimentere og udfordre kunstformen opera.
Og hvad kan være mere passende end at spille Elskovsdrikken på et destilleri?
Donizettis klassiske bel-canto opera fra 1832 får nyt liv i de uvante omgivelser; publikum er bænket omkring runde borde, og operaen udspilles i periferien af rummet. Det betyder, at man som tilskuer må vende og dreje sig for at følge med i, hvad der foregår, og det gør man ofte, for der er fart over forestillingen, man keder sig ikke et øjeblik.

På livsstilsmesse
Handlingen er henlagt til en moderne livsstilsmesse, hvor vi møder de traditionelle figurer i operaen i moderne udgaver. Adina, som sætter handlingen i gang med sin fortælling om trylledrikken fra Tristan og Isolde, er chef for messen, mens de øvrige medvirkende udstiller på den.
Adina synges af Signe Sneh Durholm. Det er en stor fornøjelse at følge hendes sangerkarriere siden 2012 og at høre hende i dette parti, som hun giver med bravur. Nemorino, den bløde mand og naturens muntre søn, har selvfølgelig en stand med artikler til friluftslivet. Han synges af tenoren Petter Moen, som vi forhåbentligt kommer til at høre meget mere til i fremtiden.
Belcore, en militærmand der tilbyder overlevelseskurser, synges og spilles overbevisende med brovtende bryskhed af William Jønch.
Barytonen Joakim Larsson er Dulcamara, kvaksalveren, der kan tilbyde et middel mod en hvilken som helst lidelse. Han synger og spiller rollen med en henslængt charme, så man næsten lader sig forblænde til at købe hvad som helst fra ham.
Endelig synger mezzosopranen Emma Oemann den lille rolle som Gianetta med friskhed og ynde.
Holger Boland har oversat den italienske tekst, og der synges på et fint forståeligt dansk.
Pianisten Louise Schrøder står for den musikalske ledsagelse på bedste vis.
Instruktøren Freja Friberg Lyme kender vi især fra opførelser i kompagniet Den Åbne Opera, som spillede for fulde huse i Folkehuset Absalon. Hun lægger et imponerende talent og engagement i sit arbejde og skaber forestillinger, som lykkes i denne svære og pressede genre. Også Elskovsdrikken er lykkedes, og Deres udsendte gik hjem, smånynnende Donizettis ørehængere, med ønsket om at se meget mere til Operativet.

Elskovsdrikken
Copenhagen Destillery
Set den 7. maj 2021

 Komponist: Gaetano Donizetti
Instruktør: Freja Friberg Lyme
Pianist: Louise Schrøder

Medvirkende:
Adina: Signe Sneh Durholm
Nemorino: Petter Moen
Belcore: William Jønch
Dulcamara: Joakim Larsson

Forestillingen er støttet af Operaens Venners Fond