Næste nummer

SE OGSÅ AKTUEL DEBAT

Her er et par appetitvækkere på indholdet i nr. 4 i 36. årgang – bladet udkommer 1. februar 2018:


 

Tøbrud for dansk opera

Handlingen i Kuhlaus Lulu er baseret på A.J.Liebeskind fortælling Lulu oder die Zauberflöte, og librettoen er ikke værre end flertallet af datidens operalibrettoer. Men Kuhlau var begejstret og havde en stor faible for at skrive operaer “aus Lust und Liebe zur Sache”, som komponisten selv udtrykte det.

Læs hele Gorm Busks artikel om denne “milepæl i dansk opera”, som nu endelig opføres på Gl. Scene. Læs ASCOLTA februar 2018.


Puccini i USA

Sådan lyder overskriften på Benny Welinders artikel om Puccinis Pigen fra Vesten, der spillede sidste gang på Operaen den 26. januar. »En mer end almindeligt vellykket forestiling – både på grund af iscenesættelsen og denhøje musikalske kvalitet.«

Læs hele anmeldelsen i ASCOLTA februar 2018.


Wagner og antisemitismen

Redaktør Peter Wangs første artikel om Das Judenthum in der Musik, der udkom i 1850. »Det er svært at bebrejde læsere af den artikel, at de opfatter sidste sætning som et forvarsel om nazismens ugerninger«, skriver Peter Wang. Hvad stod der i den sidste sætning….? Få svaret i ASCOLTA februar 2018.


Sprængfyldt med anmeldelser og foromtaler

I næste nummer af ASCOLTA, februar 2018, kan du også læse om en fremraggende La Bohème i Helsingør, om Hans og Grethe på Malmö Operan, om en velsunget Den glade Enke, og om Morderenglen på Holmen. Læs mere i ASCOLTA februar 2018.


Hvad vi ikke nåede før deadline….

Hanne Fischer vandt OV-Prisen 2017 for sin Helen Prejean i Dead Man Walking. Læs mere under SENESTE NYT her på hjemmesiden.